Pages

25 Eylül 2012 Salı

DÜĞÜN GÜNÜ HAZIRLIĞI


Düğün töreni tatlı telaş, ama nasıl düzenlendiği ve planlandığı çok önemli. Olası aksaklıkları önlemek, düğününüzü tatlı bir anı olarak saklayabilmek ve yeni yaşamınıza iyi bir başlangıç yapabilmek için bazı püf noktalara dikkat etmenizde yarar var.

Başarılı ve güzel bir düğün davetinde uyum ve bütünlük önemlidir. Doğru menü, lezzetli yemek, nikah töreni, ses-ışık-müzik, dekor, zamanlama, pastanın çıkışı, programın akışı, hepsi bir bütündür.
Evet, büyük gün kararlaştırıldı ve geri sayım başladı. Şimdi hiç telaşa kapılmadan ajandanızı elinize alın ve hazırlıklarınıza başlayın.

DÜĞÜNE HAZIRLIK TAKVİMİ

6 Ay Önce..
Gelin ve Damat

Düğün / Nikah - Düğün/Ev/Nikah ve evlilik için ayırabileceğiniz bütçenizi belirleyin. Davetli sayısının ve ayırdığınız bütçenin, %20 oranında aşılabileceğini öngörün.


Düğün - Düğün yapmayı planlıyorsanız nasıl bir düğün istediğinize karar verin. Nikahınız davetin verildiği salonda mı kıyılacak, yoksa evlendirme dairesinde kıyılacak nikahtan sonra mı davet vereceksiniz. Düğün daveti yemekli mi, yoksa açık büfe ya da kokteyl şeklinde mi olacak: Bunlara karar verirken nikahın tarihini ve saatini de belirleyin. Saat belirlerken nikahın ve davetin şeklini unutmayın. Örneğin düğün davetiniz öğleden sonra bir kokteyl şeklinde olacaksa, nikah saati sabah olmamalıdır.

Belediye İşlemleri - Bağlı bulunduğunuz ilçenin evlendirme salonuna başvurarak nikah belgelerinizi hazırlayın , ve belediyede tarihinizi onaylatın (Dini ve resmi tatil günlerini de göz önünde bulundurarak kararınızı verin).

Davetli Listesi - Nikahınıza/Düğününüze davet edeceğiniz davetli listesini belirleyin, ve kişi sayısını netleştirin.

Düğün Mekanları - Düğün yapmaya karar verdiyseniz ilgilendiğiniz mekanları gezmeye başlayın.

Gelinlik Seçimi - Ve hazırlıkların en keyiflisinde sıra: Gelinlik seçimi. Gelinliğinize karar vermek için gelinlik modellerini şimdiden incelemeye başlayın ki siparişine 3 ya da 4 ay ayırabilesiniz.





0 yorum: